keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Jamie Oliverin suolakaramellifudge

Tämän reseptin olin löytänyt jo aikaisemmin, mutta nyt vasta kokeilin sitä. Karamellista tuli vähän epätasaista rakenteeltaan ja paloista tuli rouheita. Eipä taida nämä herkut silti kauan pöydällä säilyä...

360 g sokeria
1,5 dl kermaa
30 g voita
merisuolaa

Sulata 120 g sokeria pannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää sitten loput yhdessä kerman, voin ja suolan (1 tl) kanssa. Keitä karamellia keskilämmöllä, kunnes seos on 118-asteista. Nosta pannu liedeltä. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes seos on paksua. Kaada karamelli n. 20 x 20 cm vuokaan ja tasoita pinta.

Anna karamellin jäähtyä jääkaapissa. Sirottele pinnalle suolahiutaleita. Leikkaa fudgesta suupaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti