perjantai 18. joulukuuta 2020

Hedelmäkakku

 

Viikkoa ennen joulua on muistettava tehdä hedelmäkakku tekeytymään. Tällä kertaa ei tullut laitettua monenlaisia hedelmiä, mutta olisi voinut laittaa myös rusinoita, sukaatteja, suklaata yms. Resepti on Kotiliedestä.

225 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rs punaisia kirsikoita
1 rs vihreitä kirsikoita
1 dl pähkinöitä

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Paloittele kirsikat ja pähkinät. Sekoita ne vehnäjauhoihin. Lisää seos taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunti.

Kääri kakku folioon ja anna tekeytyä jääkaapissa viikon verran eli jouluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti